Irizar Group in brief

Irizar Group


Irizar är ett moderbolag till en ledande företagsgrupp inom sektionen buss, och ett riktmärke inom elektronik-, kommunikations- och rotationsmaskiner.

Med över 3300 anställda, arbetar Irizar-koncernen genom fem bussproduktionsanläggningar (Spanien, Marocko, Brasilien, Mexico och Sydafrika) samt fem andra företag som är involverade i olika sektorer i Spanien, till följd av sin industriella diversifieringspolitik. Gruppen har också sitt eget R&D center med ett långsiktigt fokus på den tillämpade forskningsprocessen och den tekniska utvecklingen av egna produkter och system.

Huvudkontoret ligger i området Ormaiztegi i staden Gipuzkoa (Spanien), där Creatio, Irisgruppens forsknings- och utvecklingscenter också ligger.

Med en omsättning på över 700 miljoner Euro per år har vår grupp en kommersiell närvaro i över 90 länder på fem kontinenter.

Grundad 1889, starkare och yngre än någonsin, är Irizar idag en solid, geografiskt och industriellt diversifierad och kontinuerligt växande grupp. Gruppen har ett starkt engagemang till sina egna märkesvaror i både el bussar och bussar, engagemanget är stort även till de andra sektorer där de är verksamma.

Irizar-koncernen omfattar följande företag som är ett resultat av sin strategiska industriella diversifiering:

> Irizar, S. Coop.

Är moderbolaget i koncernen. En ledare inom buss sektorn med över 130 års historia. Vi har 5 produktionsanläggningar och en kommersiell närvaro i över 90 länder på 5 kontinenter.

> Irizar e-mobility

Irizar e-mobility är koncernens bolag med fokus på elektromobilitet i städerna. Vi har ett stort strategiskt engagemang för framtida hållbarhet. Irizar-gruppen syftar till att främja användningen av ren och tillgänglig transport som är inriktad på miljön, människors välbefinnande och hälsa. Vi har åtagit oss uppdraget att minska buller och föroreningar med hjälp av 100% elektriska fordon.

> Hispacold

Över 40 års historia och huvudkontor i Sevilla. Hispacold har sin verksamhet inom klimatkontroll för väg- och järnvägstransportsektorn. Hispacold hade en avsevärd försäljningstillväxt 2010 i icke-europeiska länder, bland annat i Australien och Malaysia.

> Masats

Med mer än 50 års historia och huvudkontor i Barcelona är dess huvudverksamhet tillverkningssystem och komponenter för hydrauliska och elektriska dörrar.

För närvarande är Masats det ledande företaget inom denna sektor i Spanien och ett av de största företagen världen över.

> Jema

Med huvudkontor i Guipúzcoa och 60 års erfarenhet är deras huvudaktivitet kraftelektronik. Dess verksamhet är uppbyggd inom följande affärsområden:
Lösningar för kemi-, olje-, gas- och kraftproduktionsindustrin.
Avancerade toppmoderna tekniska system.
System för förnybar energi för att dra största möjliga nytta av naturliga energikällor.
Smarta nät.
Elektromobilitet
Jema är för närvarande en världsledande ledare inom enastående högteknologiska projekt. Sedan 2013 är deras närvarande i Brasilien, Mexiko och USA, där de kan få tillgång till intilliggande marknader, till exempel Chile.

Jema electronica grundades 2011 för att leverera system till Irizar-koncernen.

> Datik

Datik, vars huvudkontor ligger i San Sebastián, är ett tekniskt företag som är specialist inom kompletta lösningar för transportledning. De ger lösningar baserade på en strategi som är inriktad på alla organisationsområden inom ett transportföretag, som har de viktigaste uppgifterna som behövs för att förbättra sin konkurrenskraft genom att minska driftskostnaderna och förbättra säkerheten och kvaliteten på de tjänster som passagerarna tillhandahåller. Vi kanaliserar information tills vi gör det till något användbart.
Dess två produktlinjer är Magic Eye och iPanel, vilket möjliggör bättre hanterad, säkrare, mer hållbar och helt pålitlig transport.

> Alconza

Med mer än 55 års historia ingår verksamheten i tillverkande av roterande maskiner, elmotorer och generatorer upp till 40 MVA.
Det är närvarande i offshore marina, vattenkraftproduktion och industriella (metallurgi, vattenrening, pumpning, gruvdrift och andra) sektorer för speciella användningsområden, liksom elektromobilitet. Det innebär intern teknik och produkter som är anpassade för kundernas behov.

> Creatio

Creatio är Irizar Groups forsknings och utvecklings center och dess uppgift är att förbättra koncernens tillämpade forskning och tekniska utveckling för både det egna varumärkets produkter och huvudkomponenterna i karosseriet. Creatio arbetar med långsiktig innovation med sikte på att förbättra hållbar konkurrenskraft i framtiden och generera inkomst och sysselsättning i takt med att den växer. Det är resultatet av det ständiga engagemanget för industriell innovation som en viktig del av Irizarkoncernens strategi.